Een overzicht van de meeste gestelde vragen

1. Hoe bestel ik een ebook of luisterboek bij Eboekje.com?
Digitale boeken bestel en download je waar en wanneer jij maar wilt. Thuis op de bank in het weekend of op het strand tijdens je vakantie. Overal waar je internet hebt, heb je jouw favoriete boek binnen handbereik. Ga naar Eboekje.com, zoek je favoriete boek en klik op de boodschappentas om te bestellen.

2. Wanneer is mijn bestelling definitief?
Je bestelling is definitief als je de volgende stappen allemaal hebt afgerond:
1) kies je ebook of luisterboek en klik op bestellen,
2) voer je persoonlijke gegevens zoals e-mailadres en wachtwoord in,
3) voer de betaling uit.

Als de betaling is afgerond, is je bestelling definitief. Je krijgt dan per e-mail een bevestiging van je bestelling met de link om het bestelde ebook of luisterboek te downloaden.

3. Op welke manieren kan ik betalen bij Eboekje.com?
Je kunt betalen via IDEAL, SEPA betaling, creditcad of met een Eboekje-cadeaubon. We handelen je betaling af via het payment platform van Mollie.

4. Welke prijzen betaal ik?
Alle prijzen zijn incl. BTW en alleen de genoemde prijs bij het product dien je te betalen voor je aankoop. Er worden geen andere extra kosten in rekening gebracht.

5. Hoe ontvang ik mijn ebook of luisterboek?
Nadat je bestelling helemaal is afgerond, ontvang je een e-mail met de bevestiging van je bestelling met daarin een downloadlink. Als je op deze link klikt, download je het digitale bestand van je ebook of luisterboek op je tablet, iPad, e-reader, computer of mobiele telefoon. De downloadlink kun je ook vinden bij je accountgegevens als je inlogt op Eboekje.com.

6. Hoe download ik de bestanden van een ebook of luisterboek?
In de e-mail met de bevestiging van je bestelling staat een downloadlink. Als je op deze link klikt, begint de download van het ebook (ePub-bestand) of luisterboek (MP3-bestand) vanzelf. Je kunt zelf besluiten waar je dit bestand opslaat op je tablet, iPad, e-reader of computer.

7. Kan ik bestanden op een later moment opnieuw downloaden?
Ja dat kan. De downloadlink kun je ook vinden bij je accountgegevens als je inlogt op Eboekje.com. Je kun je ebook of luisterboek hier gedurende een jaar na aankoop opnieuw downloaden.

8. Mag ik de gedownloade bestanden delen met anderen?
Nee dat mag niet. De bestanden van ebooks en luisterboeken zijn persoonlijke bestanden. Dus als jij er één hebt gekocht, mag je die zelf lezen of luisteren op jouw tablet, iPad of e-reader. Maar je mag de bestanden niet kopiëren en (gratis) verspreiden. Het is wel toegestaan om je tablet, iPad of e-reader uit te lenen, aan bijvoorbeeld een broertje of zusje zodat zij het ebook of luisterboek ook kunnen lezen of horen. Voor elektronische boeken gelden ongeveer dezelfde regels als voor muziekbestanden: de auteur heeft recht op een vergoeding bij afname van zijn of haar producten dus je mag de bestanden niet doorverkopen zonder dat de auteur hiervoor een betaling ontvangt.

9. Hoe lees ik een ebook op mijn tablet, iPad of e-reader?
Om je ePub bestand te lezen, moet jouw tablet, iPad, e-reader of computer hier geschikt voor zijn. Na het downloaden klik je op het opgeslagen ePub bestand. Als het ebook vanzelf opent, is alles goed en kun je het boek direct gaan lezen. Als dit niet lukt, moet je eerst Adobe Digital Editor (ADE) downloaden en installeren via deze link.

10. Hoe kan ik een luisterboek afluisteren?
Na het downloaden klik je op het opgeslagen MP3 bestand. Dan opent het luisterboek zich vanzelf en kun je het boek direct gaan luisteren. Als dit niet lukt, is er waarschijnlijk geen media player programma geïnstalleerd op je computer, tablet of e-reader en moet je dit eerst zelf doen.

11. Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?
Wanneer je een digitaal product zoals een ebook of luisterboek bestelt, wordt deze direct per e-mail verzonden. Eenmaal gekochte digitale producten kunnen niet geannuleerd of geretourneerd worden. Als je de bestelling hebt afgerond en akkoord hebt gegeven voor de betaling, zie je af van je herroepingsrecht en accepteer je dat je de bestanden alleen voor persoonlijk gebruik mag inzetten en niet mag delen met anderen of kopiëren. De download link blijft minimaal één jaar beschikbaar. Op je accountpagina op Eboekje.com kun je gekochte digitale producten opnieuw downloaden.
Let op: bij het bestellen van een digitaal leesproduct (e-book/luisterboek) ga je in het bestelproces, door het plaatsen van een vinkje, akkoord met directe levering van dit digitale product en verlies je het recht om de overeenkomst te herroepen zodra het downloaden of streamen van de digitale inhoud is begonnen.

12. Welke producten kan ik herroepen?
Voor de aanschaf van cadeaubonnen geldt dat je de cadeaubon binnen 14 dagen kan herroepen tenzij de cadeaubon verzilverd is. Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst (cadeaubon) te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je de dienst hebt gekocht. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken  van het modelformulier voor herroeping , maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
Gevolgen van de herroeping: Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je voor het betreffende product hebt gedaan onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op  de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

13. Welke tablets of e-readers adviseert Eboekje en waar kan ik deze kopen?
Eboekje selecteert iedere maand de beste en mooiste tablets en e-readers voor kinderen en volwassenen. Deze kun je bestellen via onze partner CoolBlue.

14. Kunnen scholen ook gebruikmaken van Eboekje.com?
Ja, scholen kunnen ook een account aanmaken op Eboekje.com en via dat account ebooks of luisterboeken bestellen voor gebruik op school. Het is niet toegestaan om deze bestanden verder te verspreiden. Ook kunnen scholen de website van Eboekje.com promoten bij ouders en leerlingen om te zorgen dat zij meer (samen) gaan lezen.

15. Wat zijn de voordelen van ebooks ten opzichte van papieren boeken?
• Je hoeft niet meer naar de boekwinkel, maar je bestelt je boeken eenvoudig online op het moment dat jij daar even tijd voor hebt.
• E-readers zijn klein en passen makkelijk in je tas, sjouwen met stapels boeken is verleden tijd.
• Ebooks zijn beter voor het milieu, er hoeven geen bomen meer te worden omgehakt voor jouw boeken.

16. Waarom moet ik ebooks en luisterboeken aanschaffen bij Eboekje.com?

• Voor de leukste boeken moet je bij Eboekje.com zijn. Hier vind je de populairste Nederlandstalige kinderboeken, de spannendste luisterboeken en beste boeken voor volwassenen.
• Op Eboekje.com krijg je bovendien advies over de leukste boeken voor jouw leeftijd. En op onze blog vind je relevante nieuwtjes en interessante onderwerpen voor ouders én kinderen. Ben jij verslaafd aan boeken lezen, maar de stapels boeken zat? Koop dan ebooks en luisterboeken online, dan heb je je hele boekenverzameling altijd bij de hand op één apparaat.
• De tablet, iPad en e-reader veroveren de klaslokalen. Steeds meer kinderen maken er gebruik van. Ebooks zijn digitaal, modern en hip. Doe jij ook mee met deze trend?

17. Hoe werkt de klachtenprocedure?
Indien je een klacht hebt over onze producten of onze service, dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Je krijgt van ons binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht een inhoudelijke reactie. Mocht je het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform via deze link .