Ebooks voor scholen

 

Lezen voor kinderen

Tijdens het lezen van een boek kun je heerlijk wegdromen en even in een fantasiewereld zijn waar alles kan en niets te gek is, het stimuleert je fantasie en denken in mogelijkheden.

Kinderen leren sneller en beter lezen als ze elke dag even oefenen. Maar als het elke dag “moet” is dat natuurlijk geen feest. Als een kind makkelijk zelf een leuk boek kan vinden en dit op zijn of haar ipad of tablet kan lezen, wordt lezen een stuk leuker en hipper. Bij Eboekje kun je je kind zijn of haar favoriete boeken laten opslaan zodat je daarna samen kunt kiezen welk ebook je gaat bestellen en downloaden.

Bovendien zijn elektronische boeken veel milieuvriendelijker dan al die papieren bladzijden én je hoeft op vakantie geen koffer met zware boeken meer mee te nemen.

 

Eboekje voor scholen

Scholen kunnen Eboekje.com aanraden aan ouders en leerlingen als alternatief voor papieren boeken om zo de leerlingen te stimuleren veel te oefenen met lezen. Daarnaast kunnen scholen zelf een account aanmaken bij Eboekje.com om ebooks of luisterboeken aan te schaffen en te downloaden. Deze mogen alleen in de klas gelezen of geluisterd worden en niet gekopieerd of verspreid worden.

Zeker tijdens lange schoolvakanties is het goed als kinderen blijven oefenen met lezen. Scholen kunnen daarvoor Eboekje aanraden aan de ouders zodat hun kinderen, waar ze ook zijn, altijd nog een ebook kunnen lezen. Immers, de iPad of tablet gaat toch bijna altijd mee op vakantie. En daarop af en toe echt lezen in plaats van games en filmpjes  is heel goed voor de afwisseling :-).