Persbericht – 13 juni 2019: Eboekje is de leukste manier om te lezen!

/
13 juni 2019

Ben jij je vakantie al aan het plannen? Neem dan geen zware koffer met boeken mee maar alleen je tablet, iPad of e-reader. Daarop lees je ebooks en speel je luisterboeken af en dat is leuk, hip en makkelijk! In mei heeft Eveline Nieuwaal Eboekje gelanceerd, een webwinkel waar kinderen en volwassenen snel en eenvoudig ebooks en luisterboeken kunnen kopen zonder dat ze ervoor naar de winkel hoeven. Hier kun je, ook tijdens de vakantie, nieuwe boeken uitkiezen en direct downloaden.

Waarom?

,,Tijdens het lezen van een boek kun je heerlijk wegdromen en even in een fantasiewereld zijn waar alles kan en niets te gek is’’, zegt Nieuwaal. ,,Lezen stimuleert je fantasie en zorgt ervoor dat je gaat denken in mogelijkheden.’’

Kinderen leren sneller en beter lezen als ze elke dag even oefenen. ,,Maar als het elke dag ‘moet’ is dat natuurlijk geen feest’’, legt Nieuwaal uit en daarom is ze met Eboekje begonnen. ,,Als je kind makkelijk zelf een nieuw boek kan vinden en dit op zijn of haar iPad of tablet kan lezen, wordt lezen een stuk leuker en hipper. De meeste gezinnen hebben al een tablet of iPad in huis waar de kinderen op spelen. Nu kun je daarop ook je favoriete boek uitzoeken en downloaden. Zo kunnen kids na de vakantie zelfs beter lezen als ze met het nieuwe schooljaar beginnen. Én elektronische boeken zijn veel milieuvriendelijker dan al die papieren bladzijden.’’

Wie?

Niet alleen jongeren kunnen bij Eboekje terecht. In de webwinkel zijn ook inspirerende ebooks en luisterboeken voor volwassenen te vinden. Ook voor volwassenen en ouderen geldt dat het lezen van een ebook op een e-reader of het ‘lezen’ van een boek in de vorm van een luisterboek via een koptelefoon heel gemakkelijk is. Zeker als het zicht wat minder wordt bij oudere mensen, is een luisterboek een fantastisch alternatief. Én ook zij hoeven op vakantie geen koffer met zware boeken meer mee te nemen.

Waar?

Ebooks en luisterboeken bestellen kan natuurlijk ook via andere webshops, maar dankzij het kindvriendelijke karakter van haar website denkt Nieuwaal dat kinderen en ouders toch voor Eboekje zullen kiezen. ,,Het is een stuk minder massaal, we geven advies voor boeken per leeftijdscategorie én we houden kinderen en volwassenen op de hoogte van nieuwtjes en voor hen relevante verhalen.’’ Kijk zelf op de website van Eboekje.