Wat zijn de favoriete plekken om te lezen?

/
15 augustus 2019

Lezen kan (bijna) overal. Je hebt alleen een boek of e-reader nodig. Ik hou zelf veel meer van een e-reader omdat die lekker klein en licht is. Ik heb hem eigenlijk altijd in mijn tas zitten. En ik kan er steeds nieuwe ebooks op downloaden zodra ik er eentje uit heb.
Tijdens het lezen van een boek kun je heerlijk wegdromen en even in een fantasiewereld zijn waar alles kan en niets te gek. Bovendien stimuleert lezen je fantasie en dat zorgt ervoor dat je gaat denken in mogelijkheden. Maar wat zijn de favoriete plekken om te lezen?

Op onderstaande plaatsen lezen wij Nederlanders het liefst :-).

1. Op de bank

Dit is de meest logische plek om te lezen: weggekropen in een hoekje van een zachte bank of tussen de kussens. Dan kun je heerlijk ontspannen en wegdromen bij een goed verhaal. In je fantasie wereld ben je bent even helemaal weg.

2. In bed

Na de bank staat lezen in bed op nummers 2. Voor het slapen nog even een stukje lezen is een goed manier om rustig te worden na een drukke dag en dan slaap je beter. Het risico is natuurlijk wel dat je boek zo spannend is dat je het helemaal wil uitlezen….

3. In het openbaar vervoer

Het is super efficiënt om te lezen als je dagelijks in de bus, trein, tram of metro zit. Het is veel leuker om te genieten van een goed boek dan simpel uit het raam te staren naar ieder dag hetzelfde uitzicht. Wel uitkijken dat je je halte niet mist!

4. Op het toilet

Misschien voor sommigen lastig te geloven maar op het toilet schijnt heel erg veel gelezen te worden. En dan niet alleen op de mobiele telefoon nieuws- en social media berichtjes maar ook echt boeken. Tja, met de deur op slot weet je wel zeker dat niemand je komt storen.

5. In de auto

Als je een lange rit op de snelweg moet afleggen, vliegt de tijd voorbij met een mooi verhaal. En het is met een luisterboek ook prima te doen als je zelf moet rijden, dan luister je gewoon lekker! En dat werkt ook met bochtige weggetjes want dan kun je toch naar buiten kijken zo wordt je niet misselijk.

6. Buiten

In de zomer zie je vaak mensen buiten lezen: op balkons, in de tuin, in het park of op het strand. En als je je e-reader bij je hebt, kun je heerlijk in het zonnetje op het terras gaan zitten. Als je afspraak dan wat later is, is dat helemaal niet erg.

7. Wachtruimtes

Het is vaak vervelend om te moeten wachten. Vaak zijn de wachtkamers bij dokters, tandartsen, bedrijven, etc. saai. En als je ineens extra tijd hebt om na te denken, wordt je soms erg zenuwachtig voor je afspraak. Voor veel mensen is een boek lezen dan ideaal: het leidt je aandacht af en je kunt focussen op iets positiefs, grappigs of een interessant verhaal.

8. In de bibliotheek

In de bieb wordt veel gelezen. Het is logisch om even een stukje te lezen van het boek dat je denkt te willen lenen. Maar er zijn ook veel bibliotheken die voorleesdagen organiseren voor kinderen of gezellig hoekjes hebben om te gaan zitten met een boek. En als je lid bent van de online bibliotheek kun je hun (speciale) collectie ebooks net zo lenen als papieren boeken: je mag in de app een aantal boeken kiezen en ze gedurende 3 weken lezen en daarna verdwijnen ze weer.

9. In bad

Niet zo praktisch maar wel een ultiem moment van ontspanning is lezen in bad. Je moet het alleen goed voorbereiden met handdoeken in de buurt en een droge plek om je boek of e-reader weer neer te leggen.

Is één van de bovenstaande ook jouw favoriete leesplek of heb jij nog een andere?

Heb je al zin gekregen in je volgende boek, zoek er dan nu direct hier eentje uit!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.